مفتی نورالدین استواره مبحث (معراج پیامبر صلی الله علیه و سلم )
معراج پیامبر
زمانی که ده سال از رسالت پیامبر و ۱۰ سال از آغاز نزول وحی بر پیامبر خدا می گذشت، یک اتفاق خارق العاده افتاد که یکی از معجزات پیامبر اسلام است.
معراج پیامبر
پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم در سال دهم بعثت زمانی که شب را در خانه ام هانی خوابیده بودند ، جبرئیل فرود آمد و پیامبر رو بیدار کرد . جبرئیل پیامبر را بر روی یک سواری تیز و تندرو به نام براق سوار کرده و پیامبر رو به بیت المقدس و مسجد الاقصی برد.
در بیت المقدس بقیه انبیا که در انتظار پیامبر اسلام بودند نماز نفلی به امامت پیامبر ( ص ) خواندند. بعد از نماز پیامبر به آسمانها عروج کرد و به ملاقات پروردگار رفت و به هم کلامی با خداوند پرداخت.
پیامبر اسلام در این عروج که یک شب طول کشید هفت آسمان را طی کردند و به جایی رفتند که حتی ملائکه نیز توان رفتن به آنجا را نداشتند. فردای همین روز پیامبر خدا وقتی این داستان را برای مشرکین و برای مردم مکه بیان کردند، همه تعجب کرده بودند و مشرکین اتهام دروغگویی و خرافه گویی را به پیامبر اسلام نسبت دادند.
برخی دیگر از مردم هم از پیامبر طلب نشانه ای کردند و سوالاتی از ایشان پرسیدند و پیامبر (ص) همانطور که اطراف خود را در این سفر مشاهده کرده بودند برای مردم شرح دادند. با وجود اینکه تمام نشانه هایی که پیامبر گفته بودند درست بود باز هم برخی اتهام دروغگویی و جادوگری را به پیامبر نسبت می دادند.
کاروان شام
نشانه ای دیگر که پیامبر برای مردم بیان کردند کاروانی بود که از شام به طرف مکه در حال حرکت بود که در آن کاروان شتری گم شده بود و مجددا پیدا شده بود و این کاروان در روزی مشخص به مکه وارد میشود. همانطور هم که پیامبر خدا بیان کرده بودند در روزی که ایشان مشخص کرده بودند کاروان به مکه مکرمه رسید و مردم ماجرای شتر را از کاروان جویا شدند که آن هم درست بود.
دلیل اینکه پیامبر به معراج رفتند چه بود؟
شاید بتوان گفت که پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم بعد از گذشت 10 سال تحمل سختیها و در زمانی که شدت سختی و مشقت بر پیامبر خدا باعث فشار روحی و جسمی بر ایشان شده بود. در طی این 10 سال کافران بر روی پیامبر خدا خاک خالی می کردند ،
یاران پیامبر را مورد ضرب و شتم قرار می دادند و پیامبر صلی الله علیه وسلم را به بدترین شکل دشنام و فحش میدادند و ایشان را جادوگر و دروغگو و دیوانه می نامیدند.بدترین شکنجه ها را بر پیامبر وارد کردند و سر و صورت و جسم نازنین پیامبر صلی الله علیه وسلم را خون آلود کردند و سه سال پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم را همراه با اقوام و خویشان پیامبر و یاران و اصحاب ایشان در شعب ابی طالب و محاصره اقتصادی و محاصره اجتماعی کردند و
بدترین شکنجه ها را در این ده سال بر پیامبر خدا وارد کردند،تا جایی که پیامبر مجبور شد به تعدادی از یاران خود دستور هجرت از مکه را بدهد و آنها را به طرف حبشه فرستاد تا آنها اذیت و آزار کافران در امان باشند.
لذا معراج ، دیدار و هم کلامی با پروردگار پاداشی بود که تمام این سختی ها و مشقت ها از وجود نازنین پیامبر صلی الله علیه وسلم پاک شود.
با عارفان جام همراه باشید تا مبحث معراج پیامبر را به صورت جامع توضیح دهیم.