تفسیرحضرت عیسی (ع)حضرت محمد(ص)رد شبههعقیدهمقاله هامولانا مکرمی

مولانا مکرمی (حفظه الله) تفسیر کلمه ( اوصیحاب )

اوصیحاب کلمه ای است که دشمنان اسلام از آن سو استفاده کرده اند و در این مقاله میخواهیم این شبه را بررسی کنیم. همان طور که کفار در بعضی از موارد از قرآن سوء استفاده می کنند در ارتباط با احادیثی که در مورد عدالت صحابه رضوان الله علیهم اجمعین بیان شده است هم سوء استفاده میکنند.

رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرمایند:
در صحرای محشر تعدادی از امت من آورده می شوند که اینها را به سمت جهنم می برند. وقتی آنها را می خواهند به آن سمت جهنم میبرند. من می گویم ( یا رب اوصیحاب) ای پروردگار اینها اصحاب من هستند اینها را کجا می برید.

کلمه تسخیر اصحاب میشود : اوصیحاب

در این زمان به من ( حضرت محمد(ص) ) گفته می شود، شما نمیدانید اینها بعد شما چه کردند. من ( حضرت محمد(ص) ) هم در جواب می گویم، همان چیزی که بنده صالح خدا عیسی بن مریم علیه السلام گفته بود ( و کنت علیهم شهیدا مردمت فیهم )، که حضر ت عیسی در جواب پروردگار می گوید من تا زمانی که در میان آنها حضور داشتم من شاهد و گواه بودم. ( فلما توفیتنی کنت انت الرقیب علیهم)، وقتی من ( حضرت عیسی(ع) ) را به سمت خودت بردی خودت نگهبان اینها بودی و من در جریان نیستم.

من ( حضرت محمد(ص) ) هم این را در صحرای محشر جواب میدهم که تا زمانی که من در میان اصحابم بودم من شاهد بودم بعد از آن نمیدانم که آنها چکار کردند. به من ( حضرت محمد(ص) ) گفته می شود که این گروه همچنان بعد از شما ارتداد را پیشه کردند، از زمانی که شما ( حضرت محمد(ص) ) از آنها جدا شدید اینها مسیر ارتداد را گرفتند. استدلال (دشمنان اسلام) از این حدیث این است که اولا واژه (اوصیحاب) اینجا بکار رفته و رسول الله صلی الله علیه و سلم آنها را اصحاب خودش یاد می کند و می گوید اینها اصحاب من هستند.
بعد در همین حدیث در جواب پیامبر صلی الله علیه و سلم که گفته میشود: که آنها مرتد شدند.

پس (دشمنان اسلام) اینگونه استدلال می کنند که وقتی اینها اصحاب هستند و به سمت جهنم می روند و در میانشان مرتدین وجود دارند، لذا چگونه میتوان اصحاب پیامبر را عادل بدانیم؟ و درجه عدالت را به آنها بدهیم.
این شبه ای است که (دشمنان اسلام) آن را بیان میکنند، پس علما جواب این شبهه را داده اند:

در جواب این استدلال کلمه اوصیحاب علما میگویند:

اولا اینکه (دشمنان اسلام) استدلال می کنند که اینجا واژه اصحاب بکار برده شده این یک مغلطه ای بیش نیست.
(دشمنان اسلام) می خواهند به این وسیله مقام شامخی که برای صحابه رضوان الله علیه وجود دارد و رب العالمین این مقام را در نظر گرفته آن را زیر سوال ببرند و خدشه دار بکنند.

مطاله ی این مقاله ها توصیه میشود

 

الله اسم اعظم خداوند

لبیک مشرکین عرب در حج 

شرایط جایز بودن تیمم

اوراد و اذکار نماز

احکام و سنتهای وضو

تفسیر سوره ی قریش

چون علما فرمودند منظور از اصحاب اینجا همان صحابه اصطلاحی نیست بلکه لغوی است. آن صحابه ای که تعریف صحابه، در مورد آنها صدق می کند. آنهایی که به پیامبر ایمان آوردند پیامبر را دیدند و با همان ایمان از دنیا رفتند این اصحاب از آن دسته نیستند. بلکه اینها کسانی هستند که فقط لغتا واژه صحابه برای اینها صدق می کند. وقتی که در اینجا رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرمایند: اینها اصحاب من هستند منظور مطلق اسم اصحاب و مطلق مومنین هستند.
لذا اینجا آن صحابه اصطلاحی که جمهور علما از آنها تعریفی به جا گذاشتند نیست، بلکه منظور مومنینی هستند که از شریعت نبوی صلی الله علیه و سلم پیروی کردند. اینها اصطلاحا صحابه گفته می شوند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا