پیامبرانحجة الوداعحضرت محمد(ص)مفتی نورالدین استوارهمقاله ها

مفتی نورالدین استواره (حفظه الله) مبحث حجة الوداع

در سال دهم هجری یک اتفاق بزرگ و مهم در حیات پیامبر(ص) رخ داد که این اتفاق حجة الوداع بود یعنی آخرین حجی که پیامبر(ص) انجام دادند.
در همین سال بود که حج بر پیامبر خدا و مسلمانان فرض شد و آیه نازل شد :
وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا
کسی که توانایی انجام حج را دارد، حج بر آن فرد، فرض است، بنابر همین آیه بود که پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم قصد کردند تا اینکه به طرف مکه حرکت کنند و مناسک حج را در آنجا انجام بدهند.

زمانی که دوران بت پرستی ، سنگ پرستی و مجسمه پرستی از بین رفته بود و آنقدر ریشه‌ های توحید و یکتاپرستی در قلوب مسلمانان جای گرفته بود و دیگر هیچ کس به طرف بت‌ پرستی روی نمی‌آورد و زمانی که فراق پیامبر خدا با مکه طولانی شده بود و دل ایشان برای مکه و کعبه الله تنگ شده بود و زمانی که کعبه الله و مکه از همه آن چیزهایی که نشان از بت پرستی و شرک بود پاکسازی شده بود.

خواندن مقالات زیر توصیه میشود

ویژگیهای انبیا الهی | سوالهای دینی | جنگ تبوک | جنگ جیش العسره | انواع روزه

حجة الوداع

پیامبر خدا به مکه رفتند تا اینکه دو تا وظیفه مهم را در این سال انجام بدهند.
اولین وظیفه این بود که بر ادای امانت و ادای وظیفه مهم رسالت خودشان صحابه بزرگوار و مسلمانان را گواه بگیرند، همه آنها رو شاهد بگیرند که من این امانت (دین اسلام) را برای شما ادا کردم و از این مسئولیت خارج شدم .

دومین کاری که پیامبر خدا به خاطر آن به مکه مکرمه رفتند این بود که زمان وفات پیامبر خدا نزدیک شده بود و پیامبر رفتن به مکه تا اینکه در اجتماع مسلمانان در جایی که همه مسلمانان در آن روز در آنجا جمع هستند و آخرین توصیه ها و آخرین وصایای گرانقدر خودشان را برای امت اسلامی عرضه کنند.

لذا از همین جا است که علما می فرمایند حجة الوداع یک مدرسه متحرک بود و یک مسجد سیار بود.
مسجدی که پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم به جاهلان علم آموخت و آنها را آگاه کرد و مناسک حج را برای آنها بیان کرد و مدرسه‌ ای بود که در آن غافلان را آگاه کرد، انسان هایی که مومن بودند اما دچار غفلت بود، در این حج و در همین سال دهم بود که پیامبر خدا آنها را آگاه کرد. صحابه بزرگوار آنقدر این حجة الوداع برای آنها مهم بود که لحظه لحظه ی این سفر را یادداشت کردند.

خواندن مقالات زیر توصیه میشود

حکم خرید و فروش طلا به صورت قرضی | سبک های زندگی از نظر قرآن | نجاست غلیظه

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا