سخنرانیشیخ پردلمقاله ها

در اسلام تقدس‌گرایی نداشته باشیم

 

ما در اسلام تقدس‌گرایی نداریم، هیچ شیخ و هیچ شخصیتی حق ندارد اجازه دهد مردم در برابر او سر خم کنند و دست او را ببوسند. تقدس‌گرایی در اسلام منجر به استبداد دینی و مذهبی می‌شود. احترام، ارج و محبت چیز دیگری است، اما سر خم کردن و دست بوسیدن چیز دیگری است. این تقدس‌گرایی منجر به استبداد دینی و مذهبی خواهد شد. اشخاصی که با دین، مسلمان و مؤمن بودند، به جایی رسیدند که ادعای الوهیت کردند.

مرید و مریدبازی ایجاد می‌شود و عبادات از بین می‌رود. به جای دعوت مردم به خدا، به خودشان دعوت می‌کنند. تقدس‌گرایی چیزی جز محبت، افراط در محبت نیست. ما باید یکدیگر را دوست داشته باشیم و دست بدهیم، می‌توانیم یکدیگر را در آغوش بگیریم، این خوب است. اما خم شدن برای بوسیدن دستان بندگان خدا درست نیست. هر کس که باشد فرقی نمیکند. تقدس‌گرایی در اسلام منجر به استبداد دینی و مذهبی خواهد شد.

چقدر از این خدایان ساختگی، پیرهای طریقت و این مریدهای بدبخت، دین و ایمان خود را از دست داده‌اند. به جای خوشنودی خدا، در برابر شیوخ خود، در برابر پیرهای طریقت می‌لرزند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا